Knoflookbrood


1. Ingrediënten
450  gram patentbloem
zakje gedroogde gist
eetlepels olijfolie
teentjes fijngesneden http://www.szamlapok.hu/modules/gallery/
eetlepel gedroogde oregano
225  milliliter lauw water
theelepels peper

2. Bereiding
1. Meng in een kom de bloem, de gist en een snufje zout en voeg al roerend 2 eetlepels olijfolie en ca. 225 ml lauw water toe. Kneed dit op het aanrecht in ca. 5 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Laat het deeg in de kom afgedekt met folie circa 60 minuten rijzen, tot de omvang is verdubbeld.
2. Voorverwarm de over op 225 graden Celsius. Meng de knoflook met oregano en 4 eetlepels olijfolie. Rol dan het deeg op een met bloem bestoven aanrecht. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap van 0,5 cm dik. Leg de lap deeg op een ingevette bakplaat.
3. Strijk het knoflookmengsel uit over het deeg. Bestrooi het royaal met peper en druppel er nog wat olijfolie over. Bak het brood in het midden van de oven in 15 tot 20 minuten knapperig bruin en gaar.

Geplaatst door  Karin van Zand
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Lunch/Brunch
• Voorgerecht
Bereidingstijd:  20 - 30 minuten
Keuken:  Italiaanse
Aantal personen:  4
Score:  Nog geen score

Voedingsinformatie
Calorieën:  420 Kcal
1757 kJ
Koolhydraten:  80 gram
Vetten:  20 gram
Proteïnen:  10 gram

Deze waarden gelden voor het hele recept.

Extra informatie
Vegetarisch

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH