Aardbeiensoep


1. Ingrediënten
0,25  liter roomijs
0,25  liter slagroom
120  gram suiker
stuks eidooiers
0,5  liter mineraalwater
350  gram aardbeien

2. Bereiding
1. Doe de aardbeien in mineraalwater en laat het even staan.
2. Roer de eidooiers los met suiker en slagroom. Klop dit mengsel op een zo laag mogelijk vuur tot een dikke massa, welke absoluut niet mag koken. Gebruik hiervoor nooit een alumuminiumpan voor tenzij deze van een antikleeflaag is voorzien. Laat het geheel onder af en toe kloppen goed afkoelen.
3. Wrijf de aardbeien met het mineraalwater door een zeef. Roer deze aardbeiensoep door het slagroommengsel.
4. Verdeel de soep over 4 kommen of diepe borden. Schep in ieder bord of kom wat ijs.

Geplaatst door  Jeannette
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Soepgerecht
• Nagerecht
Bereidingstijd:  10 - 20 minuten
Keuken:  Nederlandse
Aantal personen:  4
Score:  Nog geen score

 

Extra informatie
Vegetarisch

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH