Konijn in zoetzure saus


1. Ingrediënten
konijn
in ringen gesneden ajuinen
kruidnagels
gedroogde laurierblaadjes
eetlepels perensiroop
kopjes bouillon
kopje azijn
klontjes suiker
100  gram bakboter
snufjes peper en zout
eetlepels bindmiddel

2. Bereiding
1. Het konijn in niet al te grote stukken versnijden.
2. Doe de boter in de stoofketel en bak het konijn langs alle kanten mooi bruin.
3. Doe dan de in ringen gesneden ajuin erbij samen met laurier,de kruidnagels, de siroop,de bouillon, de azijn en de suiker laat dit alles samen ongeveer een 45 tal minutjes stoven.
4. Dan doe je er de pruimen bij (niet noodzakelijk) dan laat je alles nog een half uurtje verder stoven, als het konijn gaar is mag je de saus een beetje binden met allesbinderen eventueel wat bijkruiden.
5. Lekker bij aardappeltjes of bij pasta of stokbrood. Voor de personen die niet graag konijn eten, kan het konijn vervangen worden door varkensribbetjs.

Tip  Eventueel 100 gram gedroogde pruimen.

Bron  http://www.jerryke.be 

Geplaatst door  Jerryke
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Hoofdgerecht
Bereidingstijd:  80 - 90 minuten
Keuken:  Belgische
Aantal personen:  4
Score: 

 

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH