Fazant met witlof nieuwe stijl


1. Ingrediënten
fazantenborsten
stronkjes witlof
150  gram boter
0,5  deciliter porto
0,5  liter room
deciliter bruine wildjus
eetlepel graanmosterd
druivenbladeren
snufje peper
snufje zout

2. Bereiding
1. Bak de fazantenfilets aan in boter met peper en zout. Laat rusten. Was het witlof en snijd het doormidden. Stoof het witlof aan. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan. Deglaceer de witlofpan met de porto. Voeg de bruine fond en de room toe en laat gedurende 10 minuten tot 1/3 inkoken.
2. Werk de saus af met de graanmosterd. Schik het witlof in een diep bord en leg de gesneden fazant erop. Bak eventueel 4 druivenbladeren krokant in de vleespan en leg ze op het vlees.

Bron  1000 Seconden - Wouter Keersmaekers en Anne De Baetzelier 

Geplaatst door  Wouter
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Hoofdgerecht
Bereidingstijd:  10 - 20 minuten
Keuken:  Belgische
Aantal personen:  4
Score:  Nog geen score

 

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH