Citroenmousse


1. Ingrediënten
gelatineblaadjes
eieren
50  gram suiker
1,5  deciliter citroensap

2. Bereiding
1. Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water.
2. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suiker met een mixer of garde in een grote kom in ca. 5 minuten dik en romig.
3. Zet de kom met het dooiermengsel op een pan met heet water die op een laag vuur staat.
4. Roer het al of niet gezeefde, citroensap erdoor en klop tot het mengsel glad gebonden is.
5. Neem de kom van het waterbad.
6. Roer de goed uitgeknepen gelatine door het dooiermengsel en laat de vla afkoelen en dik worden.
7. Roer af en toe.
8. Klop ondertussen in een andere kom de eiwitten met de rest van de suiker stijf.
9. Schep de afgekoelde citroenvla op de eiwitten.
10. Spatel het geheel luchtig door elkaar.
11. Spoel een puddingvorm om met koud water.
12. Giet het mengsel erin en laat de mousse in de koelkast opstijven (ca. 2-3 uur).

Bron  http://www.zoutbeperkt.nl/ 

Geplaatst door  Ztbp
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Nagerecht
Bereidingstijd:  20 - 30 minuten
Keuken:  Nederlandse
Aantal personen:  4
Score:  Nog geen score

Voedingsinformatie
Calorieën:  113 Kcal
473 kJ
Koolhydraten:  13 gram
Vetten:  4 gram
Verzadigde vetten:  1 gram
Proteïnen:  7 gram

Deze waarden gelden per persoon.

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH