Appeltaart


1. Ingrediënten
100  gram abrikozenjam
80  gram suiker
250  gram rozijnen
appels
150  gram boter
gram zout
20  milliliter water
200  gram zelfrijzende bakmeel

2. Bereiding
1. Verwarm de boter even in de magnetron of een pannetje. Meng dit samen met het bloem, water, zout en 50 gram van de suiker in een kom. Maak hier een grote bal van en zet dit even in de koelkast.
2. Vet een springvorm in met boter, en bekleed deze met het deeg, zowel de bodem als de rand, maar zorg dat je wat overhoud voor de bovenkant.
3. Snij de appeltjes fijn en meng deze met de rozijnen en de suiker, en vul hiermee de taart. Bedek de taart met diagonale stroken gesneden uit het overgebleven deeg. Bak de taart nu ongeveer 45 minuten op 200 graden (hetelucht 180) gaar.
4. Verwarm de abrikozenjam in een pannetje en strijk dit over de taart zodra deze uit de oven komt. Laat het geheel afkoelen voordat u de springvorm open doet.

Bron  http://www.taartrecepten.nl/ 

Geplaatst door  Taartrecepten
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Nagerecht
Bereidingstijd:  50 - 60 minuten
Keuken:  Nederlandse
Aantal personen:  6
Score:  Nog geen score

Voedingsinformatie
Calorieën:  274 Kcal
1146 kJ
Koolhydraten:  44.9 gram
Vetten:  10 gram
Verzadigde vetten:  7.5 gram
Proteïnen:  1.7 gram

Deze waarden gelden per stuk.

Extra informatie
Vegetarisch

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH