Chocolademousse met rum


1. Ingrediënten
25  gram amandelen
175  gram chocolade
eiwit
gram rum
3,5  deciliter slagroom
0,5  vanille-essence

2. Bereiding
1. Doe de stukjes chocolade met 3 eetlepels van de slagroom in een pannetje.
2. Laat de chocolade onder voortdurend roeren op een heel laag vuur smelten.
3. Neem het pannetje van het vuur en laat de gesmolten chocolade wat afkoelen.
4. Sla de rest van de slagroom stijf.
5. Roer de stijfgeslagen slagroom met kleine beetjes tegelijk door het chocolademengsel.
6. Splits het ei en sla het eiwit stijf en schep het voorzichtig door het chocolademengsel.
7. Roer de rum en de vanille-essence door het mengsel.
8. Verdeel de mousse over de schaaltjes.
9. Laat de mousse in de koelkast opstijven en goed koud worden.
10. Garneer de chocolademousse voor het serveren met een paar gehalveerde amandelen.

Bron  http://www.chocoladeverslaving.nl/ 

Geplaatst door  Patrick
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Nagerecht
Bereidingstijd:  10 - 20 minuten
Keuken:  Nederlandse
Aantal personen:  4
Score:  Nog geen score

 

Extra informatie
Vegetarisch

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Online Coach nodig? · Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH