Italiaanse kersttrifle, Kerstrecept


1. Ingrediënten
250  gram mascarpone
limoen
eetlepels suiker
0,5  oudbakken kersttulband
scheutje scheuten drambuie
350  gram stoofpeertjes
0,5  potten frambozenjam

2. Bereiding
1. Snij de oudbakken tulband in dunne plakken.
2. Neem een mooie grote glazen schaal en verdeel de plakken over de bodem.
3. Besprenkel met een flinke scheut Drambuie.
4. Schep de stoofpeertjes (vers of uit de pot) uit het vocht en snij ze in stukken (zonder klokhuis).
5. Meng ze met de jam tot een lekker smeuïg mengsel, voeg eventueel nog een scheutje perenvocht toe.
6. Verdeel de vruchten over de tulband.
7. Rasp de limoenschil en pers hem vervolgens uit.
8. Roer, de rasp en het sap, samen met de suiker door de mascarpone.
9. Verdeel dit over het fruit en strijk glad.
10. Zet de schaal in de koelkast en laat het minimaal 4 uur intrekken (liever langer).
11. Serveer het in je allermooiste glazen schaal, dan zie je de laagjes het beste. Schep aan tafel op dessertborden.

Tip  In plaats van een tulband kun je ook een gewone cake nemen of panettone. Hoe uitgedroogder, des te meer drank en/of vruchtensap je moet gebruiken voor een goed doordrenkt resultaat.

Bron  http://www.suikerinfo.nl/ 

Geplaatst door  Suikerstichting Nederland
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Nagerecht
Bereidingstijd:  20 - 30 minuten
Keuken:  Italiaanse
Aantal personen:  6
Score:  Nog geen score

Voedingsinformatie
Calorieën:  480 Kcal
2008 kJ
Koolhydraten:  63 gram
Vetten:  21 gram
Proteïnen:  7 gram

Deze waarden gelden per persoon.

Extra informatie
Vegetarisch

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Online Coach nodig? · Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH