Chocolademousse


1. Ingrediënten
eierdooier
eiwit
eetlepels suiker
30  gram bittere chocolade
0,5  theelepels citroensap
100  milliliter slagroom
eetlepel grand marnier
ijswafels

2. Bereiding
1. Klop de eierdooier schuimig met de helft van de suiker.
2. Smelt de chocolade au bain marie.
3. Voeg aan de gesmolten chocolade de schuimig geklopte eierdooier toe.
4. Sla het eiwit zeer stijf met de rest van de suiker en voeg het citroensap toe.
5. Klop de slagroom bijna stijf en leg de slagroom op het eiwit.
6. Leg hierop het chocolademengsel en de Grand Marnier.
7. Schep alles voorzichtig door elkaar.
8. Verdeel de mousse over twee schaaltjes en garneer met de ijswafels.

Tip  IJswafels kunnen worden vervangen door lange vingers.

Bron  http://www.zoutbeperkt.nl/ 

Geplaatst door  Ztbp
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Nagerecht
Bereidingstijd:  20 - 30 minuten
Keuken:  Nederlandse
Aantal personen:  2
Score:  Nog geen score

Voedingsinformatie
Calorieën:  379 Kcal
1586 kJ
Koolhydraten:  27 gram
Vetten:  26 gram
Verzadigde vetten:  14 gram
Proteïnen:  6 gram

Deze waarden gelden per persoon.

Extra informatie
Vegetarisch

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Online Coach nodig? · Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH