2. Bereiding |
1. | Haal eerst 8 bladerdeeglapjes met een mes van elkaar en laat ze circa 10 minuten ontdooien. Verwijder vervolgens de folie. |
2. | Boen de sinaasappel schoon. Rasp de schil met een fijne rasp dun, alleen het oranje, af. Pers de helft van de sinaasappel uit en zeef het sap. |
3. | Klop 1 ei los in een kom, breek het amandelspijs erbij, voeg sinaasappelrasp en 2 eetlepels sinaasappelsap toe en meng het, met de mixer met deeghaken, tot een egaal mengsel. |
4. | Meng de pure chocoladehagel en de helft van de cranberries erdoor. |
5. | Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven: 180°C). Bekleed de bakplaat met bakpapier. |
6. | Leg 7 bladerdeeglapjes op elkaar en rol ze uit tot een lap van circa 60 bij 15 cm. |
7. | Verdeel met 2 eetlepels het spijs gelijkmatig over het midden van de deeglap. |
8. | Vorm het spijs tot een rol. Bestrijk één lange zijde van het deeg met water. Rol het deeg vanaf de andere lange zijde om de spijsrol en plak de deeglagen van de naad stevig op elkaar vast. |
9. | Vorm van het deeg een krans, schuif de open uiteinden in elkaar en plak ze goed vast met water. |
10. | Leg de krans met de naad aan de onderzijde op de bakplaat. |
11. | Snijd van een overgebleven deeglapje een reep van 3 cm en wikkel deze om het sluitpunt van de krans. |
12. | Splits het 2de ei. Klop de dooier los met de melk en kwast de krans hiermee in. |
13. | Bak de kerstkrans in het midden van de oven in 35-40 minuten goudbruin. |
14. | Laat de krans op een taartrooster uitdampen. |
15. | Zeef het poedersuiker. |
16. | Klop het eiwit los en klop hiervan de helft door de poedersuiker en klop het 5 minuten. |
17. | Schep de rest van de cranberries erdoor en verdeel het cranberryglazuur over de krans. Laat het glazuur opdrogen. |
18. | Snijd de taart in 12 punten. |