1. Ingrediënten |
100 | gram | shiitakes | 100 | gram | waterkers | 1,5 | liter | kippenbouillon | 125 | gram | eiernoedels | 2 | eetlepels | sojasaus | 0,5 | theelepels | vijfkruidenpoeder | 250 | gram | gare kippenvlees |
2. Bereiding |
1. | Snijd de shiitakes in plakjes. | 2. | Was de waterkersblaadjes en laat ze uitlekken. | 3. | Breng de bouillon aan de kook. | 4. | Voeg de noedels en de shiitakes toe en kook de noedels in circa 5 minuten gaar. Trek na 1 minuut koken de noedels met een vork los. | 5. | Neem een pan van het vuur en voeg waterkers, de soajasaus, het vijfkruidenpoeder en het kippenvlees toe. |
Tip |
Gebruik voor een vegetarische noedelsoep ipv kippenbouillon de groentebouillon. |
|
Algemene informatie |
Gerecht type(n): |
• Voorgerecht • Soepgerecht
|
Bereidingstijd: |
10 - 20 minuten |
Keuken: |
Oosterse |
Aantal personen: |
4 |
Score: |
Nog geen score |
Voedingsinformatie |
Calorieën: |
250 Kcal 1046 kJ |
Koolhydraten: |
25 gram |
Vetten: |
5 gram |
Verzadigde vetten: |
1 gram |
Proteïnen: |
26 gram |
Deze waarden gelden per persoon. |
|