1. Ingrediënten |
4 | | maiskolven | 1 | eetlepel | suiker | 75 | gram | roomboter | 4 | snufjes | fijne zeezout |
2. Bereiding |
1. | Verwijder de schutbladeren van de maïskolven en trek eventuele draden met een mesje weg. | 2. | Snijd het stronkje vaan de onderzijde van de onderzijde en was de maïskolven. | 3. | Kook de maïskolven in een pan met ruim water en suiker, afgedekt, in circa 20 minuten gaar. | 4. | Laat ze in het vergiet uitlekken. | 5. | Smelt intussen de boter. | 6. | Schenk de boter over de maïskolven en bestrooi deze met zeezout. |
|
Algemene informatie |
Gerecht type(n): |
• Voorgerecht
|
Bereidingstijd: |
20 - 30 minuten |
Keuken: |
Nederlandse |
Aantal personen: |
4 |
Score: |
Nog geen score |
Voedingsinformatie |
Calorieën: |
275 Kcal 1151 kJ |
Koolhydraten: |
24 gram |
Vetten: |
18 gram |
Verzadigde vetten: |
10 gram |
Proteïnen: |
4 gram |
Deze waarden gelden per persoon. |
Extra informatie |
• | Vegetarisch |
|