1. Ingrediënten |
0,37 | | sap rode paprika | 0,125 | | sap ui | 0,25 | | sap sinaasappel | 0,25 | | sap tomaat |
2. Bereiding |
1. | Er zijn twee manieren om dit drankje te bereiden: | 2. | U kunt alle groente in een sapcentrifuge doen om er sap van te maken. Het afval is verwaarloosbaar en het sap behoudt de aanwezige vitamines. Dit is de gemakkelijkste manier. | 3. | U kunt ook alles in de juiste hoeveelheid rauw mixen tot een fijne brij en het mengsel daarna door een zeef drukken. Het lukt ook, maar u houdt iets meer afval over. |
Tip |
U kunt ook een extra scheutje zomer aan het drankje toevoegen door het sap op gemalen ijs te gieten. Wel even een rietje gebruiken. Voor zoetekouwen kunt u er een scheutje suikersiroop aan toevoegen. |
Bron |
Groenten&wijn, geschreven door Frank Fol |
|
Algemene informatie |
Gerecht type(n): |
• Drank • Lunch/Brunch • Ontbijt
|
Bereidingstijd: |
< 10 minuten |
Keuken: |
Nederlandse |
Aantal personen: |
4 |
Score: |
Nog geen score |
Extra informatie |
• | Calorie-arm | • | Vegetarisch |
|