Gele rijst, Nasi koening


1. Ingrediënten
200  gram rijst
stuks bouillonblokjes
theelepel kurkuma
theelepel zout
deciliter water

2. Bereiding
1. In een pan met water, de rijst, bouillonblokjes, zout en kurkuma aan de kook brengen. Op een matige vuur gaarkoken en roeren.
2. Plaats na ca. 10 minuten een sudderplaatje eronder.
3. Laat het geheel binnen 15 minuten gaar worden. Neem de pan van het vuur en laten droogstomen, zonder deksel op de pan. Serveer direkt.

Tip  Kurkuma is een specerij dat ook wel koenjit of geelwortel wordt genoemd.

Geplaatst door  Arno
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Hoofdgerecht
Bereidingstijd:  20 - 30 minuten
Keuken:  Indonesische
Aantal personen:  4
Score:  Nog geen score

Voedingsinformatie
Calorieën:  200 Kcal
837 kJ
Koolhydraten:  30 gram
Vetten:  4 gram
Proteïnen:  3 gram

Deze waarden gelden per persoon.

Extra informatie
Calorie-arm
Cholesterol
Diabetes
Vegetarisch

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Online Coach nodig? · Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH