1. Ingrediënten |
200 | gram | rijst | 2 | stuks | bouillonblokjes | 1 | theelepel | kurkuma | 1 | theelepel | zout | 3 | deciliter | water |
2. Bereiding |
1. | In een pan met water, de rijst, bouillonblokjes, zout en kurkuma aan de kook brengen. Op een matige vuur gaarkoken en roeren. | 2. | Plaats na ca. 10 minuten een sudderplaatje eronder. | 3. | Laat het geheel binnen 15 minuten gaar worden. Neem de pan van het vuur en laten droogstomen, zonder deksel op de pan. Serveer direkt. |
Tip |
Kurkuma is een specerij dat ook wel koenjit of geelwortel wordt genoemd. |
|
Algemene informatie |
Gerecht type(n): |
• Hoofdgerecht
|
Bereidingstijd: |
20 - 30 minuten |
Keuken: |
Indonesische |
Aantal personen: |
4 |
Score: |
Nog geen score |
Voedingsinformatie |
Calorieën: |
200 Kcal 837 kJ |
Koolhydraten: |
30 gram |
Vetten: |
4 gram |
Proteïnen: |
3 gram |
Deze waarden gelden per persoon. |
Extra informatie |
• | Calorie-arm | • | Cholesterol | • | Diabetes | • | Vegetarisch |
|