1. Ingrediënten |
3 | kopjes | cottage cheese | 3 | stuks | eieren | 0,25 | kopjes | melk | 1 | kopje | suiker | 2 | bladen | smaakloze gelatine | 1 | eetlepel | geraspte citroenschil | 4 | eetlepels | citroensap | 1 | theelepel | amandelextract | 1 | kopje | volle room | 2 | kopjes | verkruimelde crackers | 0,5 | kopjes | basterdsuiker | 0,5 | kopjes | gesmolten boter | 0,5 | theelepels | zout | 0,5 | kopjes | koude water |
2. Bereiding |
1. | Scheid de dooiers van de eiwitten en zet ze apart. Klop de dooiers in het bovenste gedeelte van een dubbelkoker tot ze dik en citroengeel geworden zijn. Roer melk en 1/2 schepje suiker erdoor. Zet het boven heet water en kook 10 minuten al roerend tot het dik geworden is. | 2. | Week gelatine in 0,5 kop koud water. Doe het bij de eiervla en roer tot de gelatine is opgelost. Laat het afkoelen. | 3. | Druk de kaas door een grove zeef en roer citroenschil, citroensap en amandelextract erdoor. Roer dan het kaasmengsel door de vla. | 4. | Klop room met zout stijf. Roer het door de kaasvla. | 5. | Klop de eiwitten tot schuim, doe de resterende 0,5 kop suiker erbij en klop het stijf maar niet te droog. Roer de eiwitmengsel door de kaasvla. | 6. | Meng de verkruimelde crackers met bruine suiker en gesmolten boter. Spreid dit mengsel over de bodem en de zijwanden van een 20 cm springvorm. | 7. | Giet de kaasvla erin en zet het mengsel minstens 4 uur in de ijskast. |
|
Algemene informatie |
Gerecht type(n): |
• Nagerecht
|
Bereidingstijd: |
10 - 20 minuten |
Keuken: |
Nederlandse |
Aantal personen: |
6 |
Score: |
    |
Voedingsinformatie |
Calorieën: |
396 Kcal 1657 kJ |
Koolhydraten: |
20 gram |
Vetten: |
26 gram |
Verzadigde vetten: |
14 gram |
Proteïnen: |
4 gram |
Deze waarden gelden per persoon. |
Extra informatie |
• | Vegetarisch |
|