Walnotentaart


1. Ingrediënten
125  gram broodkruim
175  gram gepelde walnoten
stuks grote eieren
300  gram fijne suiker
0,5  theelepels gemalen kaneel
mespuntje gemalen kruidnagel
0,5  geraspte citroen
scheutjes poedersuiker
0,25  theelepels zout

2. Bereiding
1. Rooster het broodkruim in een droge koekenpan en laat het afkoelen. Rooster vervolgens de walnoten kort in de koekenpan en laat ook deze afkoelen. Splits 4 eieren.
2. Maal de walnoten fijn met 50 gram suiker. Maal het broodkruim fijn met de kaneel, kruidnagel en citroenrasp. Mix 2 eieren met de eierdooiers en 150 gram suikers schuimig. Spatel in gedeelten het walnotenmengsel erdoor en daarna het broodkruim.
3. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Klop in een vetvrije kom de eiwitten met 1/4 theelepel zout stijf, voeg er geleidelijk 50 gram suiker aan toe. Spatel het eiwit door het walnotenmengsel, doe het in de springvorm en bak de taart in ca. 50 minuten gaar. Neem na 35 minuten de taart uit de oven, strooi er 50 gram suiker over en bak hem verder af in de oven.
4. Laat de taart 15 minuten rusten. Verwijder de vorm en laat de taart afkoelen. Knip repen bakpapier uit en leg ze evenwijdig op de taart. Bestrooi de taart met poedersuiker en verwijder het papier, er is nu een streeppatroon ontstaan.

Geplaatst door  Ilona
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Hoofdgerecht
Bereidingstijd:  20 - 30 minuten
Keuken:  Nederlandse
Aantal personen:  12
Score:  Nog geen score

Voedingsinformatie
Calorieën:  250 Kcal
1046 kJ
Koolhydraten:  28 gram
Vetten:  13 gram
Proteïnen:  5 gram

Deze waarden gelden per persoon.

Extra informatie
Vegetarisch

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Online Coach nodig? · Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH