Boerenkooltapenade


1. Ingrediënten
eetlepels olijfolie
teentjes fijngesneden http://www.szamlapok.hu/modules/gallery/
300  gram boerenkool
200  gram ontpitte zwarte olijven
eetlepel kappertjes
snufje versgemalen peper
eetlepels water

2. Bereiding
1. Verhit 2 el olijfolie in een wok en fruit de knoflook heel zachtjes aan. Schep de boerenkool erdoor en laat de groente al omsscheppend slinken. Voeg 3 el water toe, laat de boerenkool in 2 à 3 minuten beetgaar worden en laat het vocht verdampen. Laat de boerenkool iets afkoelen.
2. Doe de boerenkool over in de keukenmachine. Voeg zwarte olijven, kappertjes toe en meng alles tot een grove tapenade waarin nog stukjes olijf zichtbaar zijn. Doe dit door de keukenmachine kort, met onderbrekingen, te laten draaien.
3. Roer 3 el olijfolie door de boerenkooltapenade en breng hem pittig op smaak met citroenpeper. Laat de tapenade minstens 60 minuten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Serveer de tapenade in een schaaltje.

Geplaatst door  Arno
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Saus
Bereidingstijd:  < 10 minuten
Keuken:  Nederlandse
Aantal personen:  4
Score:  Nog geen score

Voedingsinformatie
Calorieën:  200 Kcal
837 kJ
Koolhydraten:  2 gram
Vetten:  20 gram
Proteïnen:  3 gram

Deze waarden gelden per persoon.

Extra informatie
Vegetarisch

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Online Coach nodig? · Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH