Chocolade en hazelnoot taart


1. Ingrediënten
140  gram boter
100  gram basterdsuiker
225  gram pure bakmeel
50  gram amandelen
ei
85  hazelnoten
50  gram basterdsuiker
200  gram pure chocolade
100  gram boter
scheutjes liqueur
ei
stuks eigeel

2. Bereiding
1. Maak het gebakje. Meng de boter samen met de suiker en voeg bloem en amandelen toe. Breng alles samen met het ei. Als het gebakje zeer zacht is, laat het dan 20 minuten afkoelen.
2. Voorverwarm de oven op 200 graden Celsius. Line het geval met het bakken van perkament en het bakken van bonen, dan voor 10 mins bakt. Verwijder de bonen en kook voor nog eens 10 minuten tot het een gouden kleur heeft.
3. Ondertussen, rooster de noten in een droge pan tot aanvang aan bruin. Spreid daarover heen meer dan 4 eetlepels suiker, kook tot het carameliseert, toen uiteindenoten op een bakseldienblad met perkament voerde. Het verlof om te koelen, hakt dan ruwweg. Over een pan van nauwelijks sudderend water, smelt de chocolade, de boter en de alcohol samen, dan terzijde gelegd om lichtjes te koelen. Over de zelfde pan, sla het ei, de dooiers en het blijven suiker tot bleek en pluizig. Stijg de hitte op, dan vouwen in de chocolademengeling.
4. Wanneer dit wordt gekookt, verwijder uit oven en draai de hitte aan 160 graden neer C. Scatter de meeste hazelnoten over de basis, dan uiteinde in de chocolademengeling, die op het duwt lichtjes. Kook scherp voor 15-20 mins tot de chocolade bijna plaatste heeft. Het verlof om te koelen, dient dan verspreid met de resterende noten.

Tip  De eerste 5 ingrediĆ«nten zijn voor het deeg. De overige ingrediĆ«nten voor de vulling.

Bron  GoodFood 

Geplaatst door  Ilona
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Nagerecht
Bereidingstijd:  10 - 20 minuten
Keuken:  Nederlandse
Aantal personen:  4
Score:  Nog geen score

Voedingsinformatie
Calorieën:  582 Kcal
2435 kJ
Koolhydraten:  50 gram
Vetten:  40 gram
Verzadigde vetten:  18 gram
Proteïnen:  9 gram
Suikers:  29 gram

Deze waarden gelden per persoon.

Extra informatie
Vegetarisch

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Online Coach nodig? · Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH