1. Ingrediënten |
3 | grote | matzes | 3 | eetlepels | fijne matzemeel | 2 | stuks | eieren | 2 | eetlepels | plantenboter | 5 | gram | zout | 1 | mespuntje | peper | 1 | | middelgrote ui | 1 | theelepel | gemberpoeder |
2. Bereiding |
1. | Leg de verkruimelde matzes in een vergiet en laat er wat koud water overlopen. De kruimels moeten niet te nat maar net vochtig worden. | 2. | Fruit de gesnipperde ui in de plantenboter. Maak een samenhangend geheel van de losgeklopte eieren, matzes, matzemeel, zout, peper, gemberpoeder en de gefruite ui. Laat het mengsel een uur staan. | 3. | Draai er daarna balletjes van, iets groter dan gehaktballetjes, en kook deze 20 minuten in de soep mee. |
|
Algemene informatie |
Gerecht type(n): |
• Nagerecht
|
Bereidingstijd: |
10 - 20 minuten |
Keuken: |
Joodse |
Aantal personen: |
4 |
Score: |
Nog geen score |
Extra informatie |
• | Vegetarisch |
|