Matzeballen, Pesach recept


1. Ingrediënten
grote matzes
eetlepels fijne matzemeel
stuks eieren
eetlepels plantenboter
gram zout
mespuntje peper
middelgrote ui
theelepel gemberpoeder

2. Bereiding
1. Leg de verkruimelde matzes in een vergiet en laat er wat koud water overlopen. De kruimels moeten niet te nat maar net vochtig worden.
2. Fruit de gesnipperde ui in de plantenboter. Maak een samenhangend geheel van de losgeklopte eieren, matzes, matzemeel, zout, peper, gemberpoeder en de gefruite ui. Laat het mengsel een uur staan.
3. Draai er daarna balletjes van, iets groter dan gehaktballetjes, en kook deze 20 minuten in de soep mee.

Bron  Hollandia Matzes; http://www.hollandiamatzes.nl/ 

Geplaatst door  Ruud
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Nagerecht
Bereidingstijd:  10 - 20 minuten
Keuken:  Joodse
Aantal personen:  4
Score:  Nog geen score

 

Extra informatie
Vegetarisch