Appelcupcake


1. Ingrediënten
0,5  citroen
theelepels kaneel
200  gram gezeefde bakmeel
stuks eieren
150  gram bruine basterdsuiker
200  gram boter
kleine stevige appels

2. Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne schijfjes.
2. Smelt de boter en roer de suiker erdoorheen. Klop de eieren los. Schep het bakmeel en losgeklopte eieren door het boter-suikermengsel. Schep als laatste de kaneel, de appelschijfjes en de citroenrasp door het beslag.
3. Bekleed de bodem en de zijkanten van de vormpjes met bakpapier. Schep het beslag erin. Bak de cakjes in 30 minuten goudbruin en gaar.
4. Laat de cakjes eerst 10 minuten in de vorm afkoelen, en vervolgens nog 20 minuten op een rooster.

Video

Bron  A.H. 

Geplaatst door  Inge
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Nagerecht
Bereidingstijd:  10 - 20 minuten
Keuken:  Nederlandse
Aantal personen:  8
Score:  Nog geen score

Voedingsinformatie
Calorieën:  380 Kcal
1590 kJ
Koolhydraten:  43 gram
Vetten:  21 gram
Proteïnen:  4 gram

Deze waarden gelden per persoon.

Extra informatie
Vegetarisch

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH