1. Ingrediënten |
2 | | venkelknollen | 600 | gram | zalmfilets | 1 | | sjalot | 50 | gram | vetstof | 50 | gram | bloem | 0,5 | liter | melk | 150 | gram | gemalen kaas | 2 | snufjes | nootmuskaat | 2 | snufjes | peper en zout |
2. Bereiding |
1. | Verwarm de oven voor op 175 graden. | 2. | Haal de venkel uit elkaar. | 3. | Pocheer de venkel gedurende 5 minuten in lichtjes gezouten water. | 4. | Bereid de kaassaus met vetstof , bloem , melk, peper, zout, nootmuskaat en kaas. | 5. | Vul de venkel met de zalm, voeg de gesnipperde sjalot toe, schik in een vuurvaste schotel, giet er de kaassaus over, bestrooi met gemalen kaas en dek de schotel af. | 6. | Laat gaar worden in oven gedurende ongeveer 25 minuten. | 7. | Haal het deksel van de schotel en gratineer op de hoogste stand onder de grill. | 8. | Versier met venkelloof. |
|
Algemene informatie |
Gerecht type(n): |
• Hoofdgerecht
|
Bereidingstijd: |
30 - 40 minuten |
Keuken: |
Belgische |
Aantal personen: |
4 |
Score: |
Nog geen score |
|