Chocoladeijs


1. Ingrediënten
stuks eieren
0,5  liter melk
150  kilo poedersuiker
40  gram cacaopoeder

2. Bereiding
1. Laat de koelkast enkele uren van te voren volkomen ontdooien.
2. Breek de eieren en scheid de dooiers van het wit.
3. Voeg de poedersuiker voorzichtig bij de dooiers.
4. Klop het mengsel krachtig op tot het wit wordt.
5. Breng de melk aan de kook en voeg cacao toe.
6. Giet de kokende chocolademelk over het eier-suikermengsel, onder voortdurend kloppen.
7. Doe het mengsel door een puntzeef.
8. Zet het mengsel weer op een zacht vuurtje, voortdurend roerend.
9. Laat de crème opwarmen tot ze glad is.
10. giet de crème in een elektrisch ijsapparaat. Sluit het apparaat, zet het in het diepvriesvak van de koelkast nadat je de plaats waar het apparaat komt te staan, met wat water nat gemaakt hebt. Sluit het apparaat aan. Laat het ijs opstijven.
11. Neem het apparaat uit het diepvriesvak. Vul de vorm met het ijs.
12. Stort het ijs; houd de bodem van de vorm enkele seconden in warm water, zet de schaal op de vorm en draai hem om.

Geplaatst door  Arno
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Nagerecht
Bereidingstijd:  20 - 30 minuten
Keuken:  Italiaanse
Aantal personen:  6
Score:  Nog geen score

 

Extra informatie
Vegetarisch

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH