Pepernoten, Sinterklaasrecept


1. Ingrediënten
250  gram bloem
gram bakpoeder
gram kaneel
2,5  gram gemalen kruidnagel
gram kardemom
gram gemberpoeder
125  gram boter
125  gram bruine basterdsuiker
50  gram schenkstroop
gram zout

2. Bereiding
1. Zeef de bloem met het bakpoeder en de kruiden in een kom.
2. Verwarm de boter met de basterdsuiker, de stroop en het zout al roerend in een steelpan tot ongeveer 45 °C tot alles is gesmolten.
3. Schenk dit bij de bloemmassa en roer alles goed door elkaar tot een glad deeg ontstaat.
4. Laat dit op een koele plaats een paar uur opstijven.
5. Rol het deeg uit tot een lap van ½ cm dikte en steek hier bijvoorbeeld met een appelboor of met de achterkant van een spuitmondje gelijkmatige mopjes uit.
6. Leg deze op een beboterde bakplaat en schuif die ongeveer 15 minuten midden in een matig warme oven (circa 180 °C).
7. Neem de pepernoten van het bakblik en laat ze afkoelen.

Bron  http://www.sinterklaasrecepten.nl/ 

Geplaatst door  Sinterklaasrecepten
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Tussendoortje
Bereidingstijd:  10 - 20 minuten
Keuken:  Nederlandse
Aantal personen:  10
Score:  Nog geen score

 

Extra informatie
Vegetarisch

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Online Coach nodig? · Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH