Tarte tatin met appel, honing en tijm


1. Ingrediënten
100  gram suiker
eetlepels bloemenhoning
eetlepel boter
stuks geschilde appelen
eetlepel sap citroen
takjes verse tijm
plakjes roomboterbladerdeeg
losgeklopte eierdooier
theelepel water
eetlepels suiker

2. Bereiding
1. In steelpan met dikke bodem suiker, honing en boter smelten en 5 minuten borrelend laten koken.
2. Over voorverwarmen op 200 graden. Ronde bakvorm met vaste bodem licht invetten met boter.
3. Suikermengsel in vorm schenken, over bodem laten 'rondlopen'.
4. Appelen halveren, elke helft in 3 stukken snijden. Appelen dicht tegen elkaar aan in vorm leggen, met citroensap bedruppelen. Tijmtakjes tussen appelen leggen.
5. Op de met bloem bestoven aanrecht ontdooide deegplakjes op elkaar leggen, uitrollen tot grote lap. Over vorm draperen, ruim over rand afsnijden.
6. Deeg goed instoppen tussen appelen en rand van vorm.
7. Met kwastje eidooier (losgeklopt met 1 tl water) op deeg strijken, suiker erop strooien.
8. Taart in ca. 30 minuten gaar en goudbruin bakken.
9. Groot bord op vorm leggen, vorm keren (pas op: sap in vorm kokendheet!).
10. Taart laten afkoelen en serveren met vanille-ijs.

Geplaatst door  Ruth
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Nagerecht
Bereidingstijd:  30 - 40 minuten
Keuken:  Joodse
Aantal personen:  4
Score:  Nog geen score

 

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH