1. Ingrediënten |
50 | gram | rozijnen | 200 | gram | gekookte rijst | 2 | eetlepels | melk | 2 | | losgeklopte eieren | 50 | gram | bloem | 2 | eetlepels | witte basterdsuiker | 1 | mespuntje | kaneel | 4 | eetlepels | zonnebloemolie | 6 | eetlepels | stroop appel |
2. Bereiding |
1. | Wel de rozijnen 2-3 minuten in heet water en dep ze daarna droog. Meng de rijst met de melk, de eieren, rozijnen, bloem, suiker en kaneel tot een smeuïg geheel. | 2. | Verwarm een kwart van de olie in een koekenpan met antibaklaag en schep hierin 3 bergjes van het rijstmengsel. Bak de rijstkoekjes 5-7 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege. Het mengsel is voldoende voor circa 12 stuks. | 3. | Verwarm de appelstroop enkele seconden in de magnetron (dan druppelt hij makkelijk van d lepel) en druppel wat stroop over de rijstkoekjes. |
|
Algemene informatie |
Gerecht type(n): |
• Nagerecht
|
Bereidingstijd: |
20 - 30 minuten |
Keuken: |
Nederlandse |
Aantal personen: |
4 |
Score: |
Nog geen score |
Voedingsinformatie |
Calorieën: |
405 Kcal 1695 kJ |
Koolhydraten: |
53 gram |
Vetten: |
18 gram |
Proteïnen: |
7 gram |
Deze waarden gelden per persoon. |
|