Rijstkoekjes


1. Ingrediënten
50  gram rozijnen
200  gram gekookte rijst
eetlepels melk
losgeklopte eieren
50  gram bloem
eetlepels witte basterdsuiker
mespuntje kaneel
eetlepels zonnebloemolie
eetlepels stroop appel

2. Bereiding
1. Wel de rozijnen 2-3 minuten in heet water en dep ze daarna droog. Meng de rijst met de melk, de eieren, rozijnen, bloem, suiker en kaneel tot een smeuïg geheel.
2. Verwarm een kwart van de olie in een koekenpan met antibaklaag en schep hierin 3 bergjes van het rijstmengsel. Bak de rijstkoekjes 5-7 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege. Het mengsel is voldoende voor circa 12 stuks.
3. Verwarm de appelstroop enkele seconden in de magnetron (dan druppelt hij makkelijk van d lepel) en druppel wat stroop over de rijstkoekjes.

Bron  AllerHande 6, 2008 

Geplaatst door  Inge
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Nagerecht
Bereidingstijd:  20 - 30 minuten
Keuken:  Nederlandse
Aantal personen:  4
Score:  Nog geen score

Voedingsinformatie
Calorieën:  405 Kcal
1695 kJ
Koolhydraten:  53 gram
Vetten:  18 gram
Proteïnen:  7 gram

Deze waarden gelden per persoon.

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Online Coach nodig? · Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH