Pepernotencake, Sinterklaasrecept


1. Ingrediënten
150  gram roomboter
150  gram basterdsuiker
eieren
50  gram water
150  gram bloem
mespuntje speculaaskruiden
100  gram pepernoten

2. Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Klop de boter zacht en roer de basterdsuiker erdoor. Voeg de eieren, het water en de gezeefde bloem met een mespuntje speculaaskruiden toe. Klop dit mengsel tot een glad beslag en spatel de pepernoten erdoor.
3. Giet het beslag in een ingevette cakevorm van ongeveer 800 gr inhoud. Bak de cake in de voorverwarmde oven gaar.

Bron  http://www.sinterklaasrecepten.com/ 

Geplaatst door  Sinterklaasrecepten
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Nagerecht
Bereidingstijd:  40 - 50 minuten
Keuken:  Nederlandse
Aantal personen:  6
Score:  Nog geen score

 

Extra informatie
Vegetarisch

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH