Borstplaat, Sinterklaasrecept


1. Ingrediënten
500  gram suiker
eetlepels cacaopoeder
1,5  deciliter melk

2. Bereiding
1. Doe de suiker in een steelpan met een dikke bodem en roer er het cacaopoeder door. Giet er zoveel melk op dat de bovenkant van de suiker net vochtig is (circa 1,5 dl).
2. Breng het geheel op laag vuur langzaam aan de kook en laat het circa 10 minuten, regelmatig roerend, bruisend koken. Doe dit net zolang totdat een druppel die van de lepel valt een draad trekt.
3. Neem de pan van het vuur en blijf roeren tot het mengsel is afgekoeld en dof is geworden. Zet intussen de met koud water omgespoelde vormen elk op een stukje bakpapier. Vul de vormen met het mengsel en laat het opstijven. Trek als de bovenkant hard is geworden, het bakpapier van de onderkant.
4. Laat de borstplaten op hun kant verder opstijven. Verwijder de vormen als de borstplaten helemaal zijn opgesteven.

Tip  1. Vervang de melk en het cacaopoeder door 1,5 dl sterke koffie en roer er op het laatst nog een scheutje koffielikeur door. 2. Maak roomborstplaat door de melk te vervangen door room en gebruik een paar druppels vanille-essence als smaakmaker. Winkeltip 3. In de betere keukenwinkels zijn flexibele kunststof matjes te koop waarin fondantjes kunnen worden gegoten.

Bron  http://www.sinterklaasrecepten.com/ 

Geplaatst door  Sinterklaasrecepten
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Nagerecht
Bereidingstijd:  30 - 40 minuten
Keuken:  Nederlandse
Aantal personen:  4
Score:  Nog geen score

 

Extra informatie
Vegetarisch

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Online Coach nodig? · Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH