Gevulde speculaas, Sinterklaasrecept


1. Ingrediënten
250  gram bloem
theelepel bakpoeder
160  gram boter
150  gram bruine basterdsuiker
mespuntje zout
eetlepels speculaaskruiden
eetlepels melk
300  gram amandelspijs
eieren
0,5  theelepels sinaasappelrasp
20  gram amandelen

2. Bereiding
1. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom en voeg de boter toe.
2. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes.
3. Doe de suiker, het zout, de speculaaskruiden en de melk erbij en kneed met koele handen tot een samenhangend en soepel deeg.
4. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het in de koelkast 2 uur rusten.
5. Verkruimel intussen de amandelspijs, voeg 2 eieren en de sinaasappelrasp toe en roer alles tot een gemakkelijk uit te smeren massa.
6. Vet een bakvorm van 20 x 20 cm in en verwarm de oven voor op 175 °C.
7. Strooi wat bloem over het aanrecht en rol het deeg uit tot een lap van 40 x 20 cm.
8. Snijd het deeg in 2 stukken en leg 1 plak in de bakvorm.
9. Klop het derde ei los en bestrijk de deeglap ermee.
10. Verdeel het amandelspijsmengsel over het deeg, leg de tweede deeglap erop en druk het wat aan.
11. Bestrijk ook deze deeglap met losgeklopt ei en druk de amandelen in het deeg.
12. Bak de speculaas in 40 minuten bruin en gaar.

Bron  http://www.vriendenvansintnicolaas.nl/ 

Geplaatst door  Sinterklaasrecepten
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Nagerecht
Bereidingstijd:  > 120 minuten
Keuken:  Nederlandse
Aantal personen:  4
Score:  Nog geen score

 

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Online Coach nodig? · Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH