Caramel snoepjes, Sinterklaasrecept


1. Ingrediënten
450  gram suiker
zakje vanillesuiker
eetlepels water
50  gram boter
eetlepels stroop
deciliter melk
1,5  deciliter room

2. Bereiding
1. Suiker, vanillesuiker en water in een steelpannetje onder zachtjes roeren aan de kook brengen.
2. Vervolgens boter en stroop toevoegen.
3. Als de boter gesmolten is ook de room en de melk toevoegen.
4. Op hoog vuur 15 minuten laten doorkoken.
5. Daarna de pan van het vuur nemen en het mengsel opkloppen tot het dikker wordt.
6. Schenk de vloeistof vervolgens in een bakblik met hoge randen waarin de caramel kan afkoelen en opstijven.
7. Eenmaal koud geworden kan de caramel met een mes - in het bakblik - in blokjes worden gesneden.

Bron  http://www.vriendenvansintnicolaas.nl/ 

Geplaatst door  Sinterklaasrecepten
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Nagerecht
Bereidingstijd:  30 - 40 minuten
Keuken:  Nederlandse
Aantal personen:  6
Score:  Nog geen score

 

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Online Coach nodig? · Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH