Speculaas, Sinterklaasrecept


1. Ingrediënten
400  gram bloem
2,5  theelepels bakpoeder
1,5  theelepels speculaaskruiden
200  gram boter
250  gram bruine basterdsuiker
75  gram amandelsnippers
snufje zout

2. Bereiding
1. Zeef de bloem en meng het met het bakpoeder, het zout en de speculaaskruiden.
2. Daarna koude boter en de basterdsuiker toevoegen.
3. Kneed het geheel tot een soepel deeg en zet dat vervolgens een nacht weg. Dit doe je om de geur van de kruiden in het deeg te laten trekken.
4. Heb je thuis een speculaasplank, dan kun je die met meel bestuiven en er stukjes deeg indrukken. Heb je geen speculaasplank, dan kun je het deeg ook uitrollen (vergeet niet het aanrechtblad met meel te bestuiven) en er koekjes uitsnijden, met de hand of met vormpjes.
5. Leg de koekjes op een ingevet bakblik en bestrooi ze met de amandelsnippers.
6. Bak ze vervolgens bruin en gaar in een matig warme oven van ca. 160 graden.
7. Laat de koekjes afkoelen en... smullen maar.

Bron  http://www.vriendenvansintnicolaas.nl/ 

Geplaatst door  Sinterklaasrecepten
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Nagerecht
Bereidingstijd:  80 - 90 minuten
Keuken:  Nederlandse
Aantal personen:  4
Score:  Nog geen score

 

Extra informatie
Vegetarisch

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Online Coach nodig? · Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH