Flensjestaart, Kerstrecept


1. Ingrediënten
50  gram bloem
snufje zout
snufje peper
ei
1,25  deciliter melk
15  gram boter
eetlepel fijngehakte majoraan
2,5  deciliter creme fraiche
75  gram gekookte ham
75  gram rauwe ham
30  gram in dunne plakjes gruyere

2. Bereiding
1. Bloem, zout en ei mengen.
2. Al roerende, beetje voor beetje melk erdoor kloppen.
3. Beslag zeven.
4. Boter smelten en met majoraan door beslag roeren.
5. Koekenpan met kwastje invetten met boter.
6. Van beslag 10 dunne flensjes bakken.
7. Creme fraiche aan de kook brengen.
8. Zout en peper erdoor roeren.
9. In hoge vorm opstapelen: flensje, plakje gekookte ham, eetlepel room, flensje, plakje rauwe ham, eetlepel room, flensje, enz.
10. Met flensje eindigen.
11. Oven voorverwarmen op 200 graden.
12. In oven ± 15 minuten bakken.
13. Taart op ronde schaal storten.
14. Afdekken met gruyere.
15. In hete oven of onder grill taart gratineren.
16. In 8 stukken snijden en direct serveren.

Tip  De boter is ook voor het bakken. Snijd de ham in plakjes. Extra nodig: koekenpan en hoge vorm (beide doorsnede 12 cm).

Bron  http://www.kerstman.com/ 

Geplaatst door  Kerstrecepten
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Voorgerecht
Bereidingstijd:  40 - 50 minuten
Keuken:  Franse
Aantal personen:  6
Score:  Nog geen score

 

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Online Coach nodig? · Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH