1. Ingrediënten |
12 | | groene olijven | 1 | theelepel | gedroogde tijm | 25 | gram | gesmolten boter | 1 | theelepel | bakpoeder | 100 | gram | gezeefde bloem | 200 | gram | rauwe http://www.reirolldesign.com/ardhui.html | 2 | | gesplitste eieren | 1 | snufje | peper | 1 | snufje | zout | 2 | | gesnipperde sjalotjes | 100 | gram | ontbijtspek |
2. Bereiding |
1. | Oven voorverwarmen op 200 graden. | 2. | In droge koekenpan spek uitbakken. | 3. | Sjalot toevoegen, ± 5 minuten bakken. | 4. | Laten afkoelen. | 5. | Mengen: eidooiers, aardappel, bloem, bakpoeder, boter, tijm, olijven, zout, peper, spek en sjalot. | 6. | Eiwitten stijfkloppen en door massa scheppen. | 7. | Holletjes van bakplaat tot 2/3 vullen. | 8. | In midden van oven in 20-25 minuten gaar bakken. |
Tip |
Idee: vervang tijm en olijven door 1 theelepel mosterdpoeder <a href="http://www.sjib.org.uk/protx.php" >replica watches uk</a> en 1 theelepel rozemarijn |
Geplaatst door |
Kerstrecepten |
|
Algemene informatie |
Gerecht type(n): |
• Nagerecht
|
Bereidingstijd: |
40 - 50 minuten |
Keuken: |
Amerikaanse |
Aantal personen: |
6 |
Score: |
Nog geen score |
|