Kerstbrood, Kerstrecept


1. Ingrediënten
500  gram bloem
gram zout
80  gram basterdsuiker
0,5  citroenrasp
eieren
25  gram gist
1,5  deciliter melk
100  gram boter
200  gram krenten
200  gram rozijnen

2. Bereiding
1. Doe de bloem, zout, basterdsuiker en citroenrasp in een kom.
2. Maak in het midden een kuiltje. Klop de eieren los.
3. Roer de gist met de lauwe melk tot een papje. Smelt de boter.
4. Giet de eieren, melk en boter in het kuiltje van de bloem.
5. Roer vanuit het midden en kneed daarna tot het deeg van de handen loslaat.
6. Laat het deeg afgedekt 1 uur op een lauwwarme plaats rijzen.
7. Kneed er daarna de krenten en rozijnen door. Druk het deeg uit tot een dikke ovale plak. Klap het deeg in de lengte niet helemaal dubbel.
8. Laat de stol op een ingevette bakplaat op een lauwwarme plaats ongeveer 0,5 uur narijzen.

Bron  http://www.kerstmisonline.nl/ 

Geplaatst door  Kerstrecepten
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Lunch/Brunch
• Ontbijt
Bereidingstijd:  110 - 120 minuten
Keuken:  Nederlandse
Aantal personen:  6
Score:  Nog geen score

 

Extra informatie
Vegetarisch

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Online Coach nodig? · Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH