Kerstkransjes, Kerstrecept


1. Ingrediënten
175  gram bloem
100  gram boter
75  gram basterdsuiker
eidooier
0,25  geraspte citroenschil
0,5  ei
25  gram geraspte amandelen
25  gram grove suiker

2. Bereiding
1. Doe de bloem, de boter, de suiker, de eidooier en citroenrasp in een ruime kom.
2. Snijd de boter fijn en kneed het deeg tot een vaste massa is ontstaan.
3. Laat het deeg een half uur rusten op een koele plaats (onder in de ijskast).
4. Rol daarna het deeg op een met bloem bestoven tafel tot een dunne plak.
5. Steek er met behulp met bloef bestoven mal koekjes uit.
6. Leg ze op een dun met boter besmeerde bakblik.
7. Bestrijk ze met ei en strooi amandelen en suiker over.
8. De oven voorverwarmen (stand 3 of 4 of 180-200°C).
9. Plaats het bakblik in het midden van de oven.
10. Bak de koekjes in een vrij warme oven in ongeveer 10 á 15 minuten lichtbruin en gaar.

Bron  http://www.kerstmisonline.nl/ 

Geplaatst door  Kerstrecepten
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Nagerecht
Bereidingstijd:  20 - 30 minuten
Keuken:  Nederlandse
Aantal personen:  6
Score:  Nog geen score

 

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Online Coach nodig? · Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH