Koude zalmschijven


1. Ingrediënten
moten verse zalm
citroen
snufje peper
snufje zout
glazen witte wijn
bladen gelatine
takje dille

2. Bereiding
1. Bedruppel de moten zalm met het citroensap en wrijf ze in met zout en peper.
2. Breng de witte wijn in een platte pan aan de kook, leg er de zalmmoten in en laat deze 10-15 minuten gaarstoven.
3. Laat ze in de wijn afkoelen.
4. Neem ze daarna uit de pan en laat ze uitlekken.
5. Week de gelatine in koud water, knijp de blaadjes goed uit en los ze op in ca. 6 eetlepels warme wijn of water.
6. Voorzie de moten zalm van een laagje van deze gelei, versier ze met een takje dille en schik ze op een schaal.

Geplaatst door  Lodewijk
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Borrelhapje
Bereidingstijd:  10 - 20 minuten
Keuken:  Nederlandse
Aantal personen:  2
Score:  Nog geen score

 

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Online Coach nodig? · Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH