1. Ingrediënten |
2 | moten | verse zalm | 1 | | citroen | 1 | snufje | peper | 1 | snufje | zout | 2 | glazen | witte wijn | 2 | bladen | gelatine | 1 | takje | dille |
2. Bereiding |
1. | Bedruppel de moten zalm met het citroensap en wrijf ze in met zout en peper. | 2. | Breng de witte wijn in een platte pan aan de kook, leg er de zalmmoten in en laat deze 10-15 minuten gaarstoven. | 3. | Laat ze in de wijn afkoelen. | 4. | Neem ze daarna uit de pan en laat ze uitlekken. | 5. | Week de gelatine in koud water, knijp de blaadjes goed uit en los ze op in ca. 6 eetlepels warme wijn of water. | 6. | Voorzie de moten zalm van een laagje van deze gelei, versier ze met een takje dille en schik ze op een schaal. |
|
Algemene informatie |
Gerecht type(n): |
• Borrelhapje
|
Bereidingstijd: |
10 - 20 minuten |
Keuken: |
Nederlandse |
Aantal personen: |
2 |
Score: |
Nog geen score |
|