Appelsalade


1. Ingrediënten
100  gram witte kool
0,125  zure room
snufje zwarte peper
snufjes zout
50  gram rozijnen
10  grote radijsjes
stengels bleekselderij
100  gram gepelde walnoten
theelepels citroensap
stuks zure handappelen

2. Bereiding
1. Was de appelen en verwijder het klokhuis. Snij de appelen in stukken.
2. Doe in een kom de appelen en doe daaroverheen de citroensap, zodat de appelen niet bruin worden.
3. Hak de walnoten in stukken en hou 1/3 hiervan apart om de salade mee te garneren. Schep de zure room in een kom en meng de appelen en walnoten erdoor.
4. Verwijder de beschadigde buitenbladeren van de witte kool, was de kool en verwijder de harde kern.
5. Schaaf de kool op een grove rasp of snijd hem in zeer dunne reepjes. Snijd de schoongemaakte bleekselderij in dunne plakjes, maak de radijsjes schoon en snijd deze ook in dunne plakjes.
6. Roer alle ingrediƫnten door de zure room en breng de salade op smaak met zout en peper. Garneer met de overgebleven walnoten en serveer.

Geplaatst door  Bastiaan
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Voorgerecht
• Lunch/Brunch
Bereidingstijd:  30 - 40 minuten
Keuken:  Nederlandse
Aantal personen:  4
Score:  Nog geen score

 

Extra informatie
Vegetarisch

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Online Coach nodig? · Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH