Spekkoek (Kwee lapis)


1. Ingrediënten
100  gram bloem
25  gram custardpoeder
250  gram suiker
400  gram zachte boter
theelepel kaneel
theelepel nootmuskaat
theelepel anijspoeder
theelepels cacao
gesplitste eieren
eetlepels room

2. Bereiding
1. Klop de eiwitten stijf; klop de dooiers met de helft van de suiker in een andere kom gedurende 5 minuten.
2. Klop de boter met de rest van de suiker, voeg het dooiermengsel toe en roer goed.
3. Voeg bloem en custardpoeder toe.
4. Voeg de eiwitten toe en roer voorzichtig.
5. Verdeel het deeg in twee helften; voeg aan één van de twee kruiden en cacao toe.
6. Giet een heel dun laagje donker beslag in een ronde vorm en zet 3 minuten onder de grill (pas op voor verbranden).
7. Dan een laagje licht beslag, een paar minuten grillen, en herhaal dat tot alle beslag op is.
8. Zet de grill uit maar laat de taart nog een kwartier in de warme oven staan.

Bron  http://www.worldcook.net/ 

Geplaatst door  Herma
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Nagerecht
Bereidingstijd:  80 - 90 minuten
Keuken:  Indonesische
Aantal personen:  6
Score:  Nog geen score

 

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Online Coach nodig? · Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH