1. Ingrediënten |
6 | stuks | eieren | 25 | gram | boter | 3 | eetlepels | koffie-extract | 3 | eetlepels | slagroom | 150 | gram | pure chocolade | 1,5 | eetlepels | rum |
2. Bereiding |
1. | Laat de eigelen, boter en chocolade in een vuurvaste schaal op een pan heet water onder nu en dan roeren samen smelten. Van het vuur nemen en er de rum en de koffie-extract doorheen kloppen. | 2. | Klop de eiwitten stijf en meng ze door het mokkamengsel. Giet de mousse in kleine aardewerkpotjes en zet die op een koele plaats zodat de inhoud stijf wordt. | 3. | Voor het diepvriezen: "los" invriezen, dan met folie afsluiten en in plastic zak verpakken, etiket erop doen en weer in de diepvries zetten. | 4. | Voor het ontdooien en serveren: De slagroom kloppen en daarmee elk potje garneren. Eventueel kunt u het met wafels serveren. |
Tip |
Serveer de mousse eventueel met wafels.
Bij de 6 eieren, wit en dooier gescheiden houden. |
|
Algemene informatie |
Gerecht type(n): |
• Nagerecht
|
Bereidingstijd: |
20 - 30 minuten |
Keuken: |
Nederlandse |
Aantal personen: |
8 |
Score: |
Nog geen score |
Extra informatie |
• | Vegetarisch |
|