1. Ingrediënten |
350 | gram | ontpitte kersen | 3 | deciliter | volle yoghurt | 1 | deciliter | slagroom | 250 | gram | blokjes ijs | 2 | eetlepels | suiker |
2. Bereiding |
1. | Kersen laten uitlekken en siroop opvangen. | 2. | Kersen pureren met staafmixer of keukenmachine. | 3. | Yoghurt en room toevoegen en nog ca. 5 seconden mengen. | 4. | IJsblokjes in schone theedoek leggen en met deegroller (of ander zwaar voorwerp) versplinteren. | 5. | IJssplinters met suiker en 1 dl siroop bij kersenmengsel voegen en even goed doorroeren. | 6. | Smoothie serveren in hoge glazen met een rietje. |
Geplaatst door |
Kinderrecepten |
|
Algemene informatie |
Gerecht type(n): |
• Drank • Nagerecht
|
Bereidingstijd: |
< 10 minuten |
Keuken: |
Nederlandse |
Aantal personen: |
4 |
Score: |
Nog geen score |
Extra informatie |
• | Vegetarisch |
|