Zwarte kleefrijst met mango


1. Ingrediënten
400  gram zwarte kleefrijst
30  gram geraspte palmsuiker
250  milliliter kokosmelk
rijpe mango's

2. Bereiding
1. Doe de zwarte rijst in een schaal en schenk er koud water over. De rijst moet helemaal onder water staan. Laat de rijst 8 uur weken. (gebruik geen kunststof schaal, want de rijst geeft een dieppaarse kleur af die in de schaal kan trekken!).
2. Giet de rijst af na het weken. Breng de rijst met 1 liter koud water aan de kook. Laat de rijst 20 minuten zachtjes koken. Giet de rijst hierna af en laat de rijst goed uitlekken.
3. Verwarm de kokosmelk in een pan en laat hierin de palmsuiker oplossen. Voeg de rijst weer toe en laat de rijst nog 10 minuten zachtjes koken.
4. Haal de rijst van het vuur en laat deze met het deksel op de pan nog 15 minuten rusten.
5. Schil de mango's (dit gaat gemakkelijk met een dunschiller) en snijd ze in blokjes.
6. Doe de kleefrijst in de kommetjes/diepe borden en schenk de romige kokosmelk erover. Serveer de zwarte kleefrijst met de blokjes mango.

Bron  http://www.excellent-eten.nl/ 

Geplaatst door  foodbloggers
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Nagerecht
Bereidingstijd:  20 - 30 minuten
Keuken:  Nederlandse
Aantal personen:  4
Score:  Nog geen score

 

Extra informatie
Vegetarisch

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Online Coach nodig? · Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH