Aardbeienbavarois


1. Ingrediënten
eieren
deciliter slagroom
40  gram suiker
deciliter slagroom
0,75  kilo aardbeien
125  gram suiker
15  gram gelatine
citroen

2. Bereiding
1. Week de gelatine. Was de aarbeien en verwijder hun kroontjes. Houd een deel van de aardbeien, ca. 125 gram, apart voor garnering. Scheid de eiwitten van het eigeel.
2. Laat de aarbeien uitlekken en snijd intussen de citroen in 2 helften. Pers het sap uit de citroen en houd dit apart. Wrijf nu de aarbeien door een zeef (dit kan gemakkelijk door met de bolle kant van een lepel de aarbeien erdoor te drukken maar je kunt natuurlijk ook een blender of keukenmachine gebruiken tot er een fijne puree ontstaat). Doe de aardbeienpuree in een ruime kom.
3. De gelatine en 125 gram suiker (of volgens gebruiksaanwijzing) in warm water oplossen. Laat deze oplossing iets afkoelen en doe dit beetje bij beetje (in een dunne straal) al roerend bij de aarbeienpuree. Voeg het citroensap toe.
4. Laat alles afkoelen en maak het af en toe los van de kanten van de bodem tot het begint te binden. Bestrijk intussen een puddingvorm met olie. Klop 3 dl slagroom en klop de eiwitten apart. Voeg eventueel 1 eetlepel suiker toe aan de eiwitten. Voeg beide stijfgeklopte massa's toe aan de puree en vermeng alles luchtig.
5. Giet het geheel in de puddingvorm en laat het afkoelen. Keer het vervolgens om. Klop 2 dl slagroom met 40 gram suiker (of volgens gebruiksaanwijzing). Garneer de pudding met de overgebleven vruchten en je aardbeienbavarois is klaar!
6. Bon App├ętit!

Tip  Een lekker 'basic'<a href="http://www.piromart.es/style/">rolex submariner replica</a> <a href="http://flfam.org.my/plugins/lguieer.html">panerai luminor replica</a> <a href="http://www.gladiatorstour.it/public/news/rupofer.html">replica hublot king power</a> nagerecht, dat het altijd goed doet bij de aardbeienliefhebbers.<a href="http://www.aknicare.co.uk/teen.php" >replica watches</a> Er wordt in bovenstaande omschrijving veel suiker gebruikt. Bij het kloppen van de eiwitten en slagroom kun je dit naar eigen smaak achterwege laten.

Bron  http://www.overkruiden.nl/ 

Geplaatst door  Steff
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Nagerecht
Bereidingstijd:  20 - 30 minuten
Keuken:  Franse
Aantal personen:  8
Score:  Nog geen score

 

Extra informatie
Vegetarisch