Chocolate chip ijs


1. Ingrediënten
eidooiers
2,5  deciliter slagroom
2,5  deciliter melk
60  gram suiker
100  gram gehakte chocolade
zakje vanillesuiker

2. Bereiding
1. Meng de eidooiers, de suiker, de vanillesuiker en de melk en verhit dit mengsel voorzichtig in de magnetron (eerst 30 seconden, dan 15 seconden per keer, steeds roeren tussendoor) of au bain marie.
2. Wanneer het mengsel dikker is geworden, kan de room worden toegevoegd.
3. Laat het nu afkoelen tot kamertemperatuur en roer de chocolade erdoor.
4. Zet het mengsel in de vriezer gedurende vier uur en roer elk uur, of gebruik een ijs-machine.

Bron  http://www.worldcook.net/ 

Geplaatst door  Herma
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Nagerecht
Bereidingstijd:  < 10 minuten
Keuken:  Amerikaanse
Aantal personen:  2
Score:  Nog geen score

 

Extra informatie
Vegetarisch

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Online Coach nodig? · Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH