1. Ingrediënten |
3 | | eidooiers | 2,5 | deciliter | slagroom | 2,5 | deciliter | melk | 60 | gram | suiker | 100 | gram | gehakte chocolade | 1 | zakje | vanillesuiker |
2. Bereiding |
1. | Meng de eidooiers, de suiker, de vanillesuiker en de melk en verhit dit mengsel voorzichtig in de magnetron (eerst 30 seconden, dan 15 seconden per keer, steeds roeren tussendoor) of au bain marie. | 2. | Wanneer het mengsel dikker is geworden, kan de room worden toegevoegd. | 3. | Laat het nu afkoelen tot kamertemperatuur en roer de chocolade erdoor. | 4. | Zet het mengsel in de vriezer gedurende vier uur en roer elk uur, of gebruik een ijs-machine. |
|
Algemene informatie |
Gerecht type(n): |
• Nagerecht
|
Bereidingstijd: |
< 10 minuten |
Keuken: |
Amerikaanse |
Aantal personen: |
2 |
Score: |
Nog geen score |
Extra informatie |
• | Vegetarisch |
|