Champignons en prosciutto


1. Ingrediënten
24  grotchampignons
35  gram boter
6,5  deciliter port
plakjes prosciutto

2. Bereiding
1. Week de satéprikkers minimaal 30 minuten in water.
2. Maak de grotchampignons met een vochtige doek schoon en snij ze doormidden.
3. Smelt de boter in een koekenpan en voeg de champignons en een snufje zout toe.
4. Bak ze al roerend 1 minuut op matig vuur.
5. Voeg de port toe en verwarm alles al roerend tot de port is verdampt.
6. Neem de pan van het vuur.
7. Snij de plakjes prosciutto elk in 4 stukjes.
8. Rijg om en om 4 stukjes champignons en 3 opgerolde stukjes prosciutto aan de satéprikkers.
9. Bak ze 10 minuten op de barbecue.

Tip  Zorg voor 12 satéprikkers.

Bron  http://www.bbqwijzer.nl/ 

Geplaatst door  Bbqwijzer
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Hoofdgerecht
Bereidingstijd:  10 - 20 minuten
Keuken:  Italiaanse
Aantal personen:  6
Score:  Nog geen score

 

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH